Pages

Saturday, December 26, 2015

PUSAKA GUYUP HOMESTAY

Assalamualaikum wbth...
Sebenarnya dah lama nak tulis mengenai ini...tapi tak berkesempatan pulak...atas persetujuan keluarga aku nak memperkenalkan sebuah rumah penginapan milik keluarga yang terletak di Lot 1418, Jln. SGG 6/3, Kg. Sg. Gulang², Tg. Karang...sekarang ini 'Homestay' dah semakin menjadi pilihan tatkala bercuti bersama keluarga mahupun majlis kenduri kendara perkahwinan.


Bagi aku sendiri, kalau bercuti ke mana² dalam Malaysia atau menghadiri kenduri kendara saudara mara kahwin pun akan memilih penginapan 'Homestay' untuk bermalam... sebab tu 'Homestay' lebih sesuai untuk memuatkan ahli keluarga yang ramai macam rumah sendiri.


Sebenarnya, rekabentuk 'Pusaka Guyup Homestay' ni merupakan sebuah rumah lama, dan sebahagian besarnya merupakan rekabentuk asal rumah² di Kg. Sg. Gulang²...bagi sesiapa yang tak tahu, Kg Sg. Gulang² ini cuma lebih kurang 8 kilometer dari arah K. Selangor menuju ke Tg. Karang/Sg. Besar/Sabak Bernam.


Bagi sesiapa yang ingin bercuti atau berpeluang melawat ke Bukit Malawati/Kelip²/Sawah Padi/Memancing bolehlah mencuba untuk merasai pengalaman bermalam atau tinggal di 'Pusaka Guyup Homestay'...In syaa Allah...gerenti puas hati!


'Pusaka Guyup Homestay' ini terdiri daripada sebuah rumah yang terbahagi kepada rumah bahagian atas dan hadapan dengan ruang tamu...menawarkan kepada anda 4 bilik tidur dengan kelengkapan katil/tilam 'Queen Bed'/cadar, selimut dan bantal...
*Ruang Tamu set sofa/televisyen/kipas
*Bilik Tidur katil/tilam saiz Queen Bed'/kipas
*Ruang Makan meja makan ala jepun/televisyen/peti ais/kipas
*Penghawa dingin (bilik tidur ke 4 di bahagian belakang)
*Tandas atas belakang/bilik air dan tandas di bawah ​
*Penginapan : RM 200 (1 mlm) RM200 (2 hari 1 mlm) - harga boleh runding
*Sewa untuk majlis perkahwinan : RM1,500 (5 hari) - harga boleh runding


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...