Pages

Tuesday, July 16, 2013

SOLAT SUNAT TERAWIH DIRUMAH...

 
Assalamualaikum...

Nampaknya tahun ini sy tak penuhlah buat solat terawih kat masjid/surau...ada hal2 yg tak boleh dielakkan, jadi buatlah solat bersendirian dirumah al maklumlah kekadang juga nak pergi masjid/surau takde teman...sy buat 8 rakaat...minimum buat 2 rakaat...tak payah baca mcm keratapi...laju jer...rasa penat, rehat dulu.
 
Ada dgr tazkirah hari tu...terdapat byk masjid/surau yg buat solat terawih Imam baca sgt laju...tajwid pun tunggang langgang...that's why ustaz tu kata...kita buat lapan...baca slow and steady...pastu buat tazkirah pun dah cukup. Balik rumah rasa nak buat 20...silakan sambung. Masalah dgn org kita ialah tengok pada Quantity not Quality. Fikir2kan ek...
mudah je saya cari maklumat /search google ni...
 
 

3 comments:

Abd Razak said...

Assalamualaikum..

Buat kat rumah pun tak apa asalkan dipenuhi bulan yang mulia ini dengan amal soleh..

ساريده سنين said...

Wsalam Abd Razak..insya Allah semoga ibadat kita diterima oleh Allah SWT..

nik ros said...

btol. nik rasa lagi better nik buat kat rumah. nak kuar mlm2 bahaya jugak. hubby bukan ada kat umah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...