Pages

Thursday, March 7, 2013

~boleh percaya ke Contest Reader's Digest 2013 ? ?~

pagi ini nak menonton TV ada masalah Astro pulak...nak kata tak byr bill tak mungkin...baru minggu lepas suami dh byr bill...baru teringat malam tadi ada petir dan kilat maybe terkena panahan...tak dpt buat ape pepagi ni bukalah sampul size A3 berwarna oren yg sy terima smlm rupanye Reader's Digest Contest...rasa seronok gak...ingatkan nak joint...mula pulak ragu-ragu samada betul atau tidak peraduan nie...lebih kurang mcm peraduan Gores Dan Menang pun ada. Ehh...betul ke?...bila baca betul-betul nampak interesting pulak...so utk mendapatkan pengesahan yg lebih jelas...

saya cuba search kat internet tengok pendpt dari individu-individu lain yg dah menyertai peraduan ini.

http://www.utusan.com.my/utusan/Rencana/20120905/re_03/Dikata-negara-paling-biadab-Betulkah

http://www.melayu.com/v2/sembang2/mesej.php?thread=6410

http://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=270330

nampaknye...mmg ramai yg tdk puas hati dgn peraduan ini...menurut mereka, masa mula-mula join memang la tak suruh beli apa-apa. Tetapi bila dah msk peringkat demi peringkat peraduan. Reader's Digest akan meminta peserta utk melanggani majalah Reader's Digest utk tempoh setahun dan byk produk lagi bagi memastikan mereka terus lyk utk memasuki peringkat seterusnya.

stiap srt yg dihantar tu...mmg Reader's Digest tak memaksa pengguna utuk membeli tetapi mereka cuba mempengaruhi dgn tawaran hadiah yg lumayan. Siapa yg tak nak kalau diberikan ratusan ribu secara percuma...jadi bagi yg terpedaya...pastinya akan terus melanggan walaupun tdk menggunakan produk trsbt.

http://zaharuddin.net/kewangan/688-cabutan-bertuah-a-peraduan-pertandingan-moden.html

7 comments:

Alan said...

benda ni dah lama ada. nak salahkan reader digest pun tak boleh sebab dia tak paksa sesapa pun masuk peraduan tu ataupun membeli barang.

akupun pernah join dan beli barang yang ditawarkan. Memang tak menang hadiah utama tapi berpuas hati dengan barang yang dibeli.

barang yang aku belipun adalah buku rujukan yang memang aku berminat baca, dompet dan juga beg yang tahan lama.

semua ni bergantung pengguna tu. gunalah akal sebelum membuat apa apa keputusan.

TiranaAduka said...

bg e-mail.nanti ta kirimkan contest yg boleh menjana income secara santai...kalau tak keberatan.tq.

TiranaAduka said...

tiranaaduka@gmail.com

rasmaini ramli said...

Nak jugak.......

rasmaini ramli said...

Nak jugak.......

judith said...

Bru ja dpt surat from RD ni td pagi...excited sgt bila npk hadiah2 lumayan yg ditawarkn..nasib baik trfikir nk bt kajian dkt google sblm join contest ni tau..klu x,hbislah aku trkena oleh RD ni..syukurlah dpt tau awal2 yg contest RD ni cuma mnipu&ni cuma strategi pemasaran drg utk mnjual produk/brgan drg...

Dyana Khairul said...

sy pun nk jugak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...